آگاهی از کیفیت علوفه و تغییرات آن درمناطق مختلف آب و هوایی از موارد اساسی تعیین مقدار علوفه مورد نیاز روزانه واحد دامی برای محاسبه و تعیین ظرفیت چرایی مرتع در طرحهای مرتعداری است و تعیین ظرفیت چرایی در ایجاد تعادل دام و مرتع بسیار حایز اهمیت است در این پژوهش به منظور بررسی تغییرات کیفیت علوفه نمونه برداری از 5 گونه گیاهی AGROPYRON BRUMUS TOMENTELLUS,FESTUCA OVINA ,HURDEUM BULBOSUM,TRICHOPHRUM,AGROPYRON TAURIدر 18 رویشگاه شامل 8 اقلیم مختلف در سه مرحله فنولوژیکی صورت گرفت سپس تجزیه شیمیایی برای اندازه گیری درصد ازت و ADF (دیواره سلولی عاری از همی سلولز ) نمونه های گیاهی انجام گردید انرژی متابولیسمی به عنوان فاکتور تعیین کننده کیفیت علوفه مورد ارزیابی قرار گرفت به منظور تجزیه و تحلیل آماری داده ها از روش تجزیه واریانس استفاده شد نتایج این بررسی نشان داد که مقدار انرژی متابولیسمی نمونه ها تحت اثرات اصلی اقلیم گونه و مرحله رشد و اثر متقابل گونه مرحله رشد قرار دارد .
ترکان, جواد, & ارزانی, حسین. (1384). بررسی تغییرات کیفیت علوفه گونه های مرتعی در مناطق مختلف آب و هوایی. مجله منابع طبیعی ایران (منتشر نمی شود), 58(1), -.
MLA
جواد ترکان; حسین ارزانی. "بررسی تغییرات کیفیت علوفه گونه های مرتعی در مناطق مختلف آب و هوایی", مجله منابع طبیعی ایران (منتشر نمی شود), 58, 1, 1384, -.
HARVARD
ترکان, جواد, ارزانی, حسین. (1384). 'بررسی تغییرات کیفیت علوفه گونه های مرتعی در مناطق مختلف آب و هوایی', مجله منابع طبیعی ایران (منتشر نمی شود), 58(1), pp. -.
VANCOUVER
ترکان, جواد, ارزانی, حسین. بررسی تغییرات کیفیت علوفه گونه های مرتعی در مناطق مختلف آب و هوایی. مجله منابع طبیعی ایران (منتشر نمی شود), 1384; 58(1): -.