%0 Journal Article %T بررسی اثر سطوح مختلف شوری بر جوانه زنی سه گونه مرتعی %J مجله منابع طبیعی ایران (منتشر نمی شود) %I دانشکده منابع طبیعی %Z %A تیموری, علی %A مقدم, محمدرضا %A آباد, حسین حیدری شریف %A جعفری, محمد %A آذرنیوند, حسین %D 2005 %\ 09/23/2005 %V 58 %N 3 %P - %! بررسی اثر سطوح مختلف شوری بر جوانه زنی سه گونه مرتعی %R %X تحقیق حاضر با هدف ارزیابی سه گونه SALSOLA RIGIDA ,SALSOLA DENDRODIES,SALSOLA RICHTER ازنظر جوانه زنی نسبت به تنش شوری و تعیین مقاوم ترین گوانه انجام شد .هر سه گونه مورد آزمایش از خانواده اسفناجیان بوده و برای تعلیف دام و احیای مناطق خشک و نیمه خشک مناسب هستند این بررسی به صورت آزمایش فاکتوریل درقالب طرحهای کاملاً تصادفی و در چهار تکرار صورت گرفت تیمارهای آزمایشی شامل سه گونه مرتعی ذکر شده در بالا و سیزده سطح مختلف محلول آب شور محتوی کلرور سدیم خالص با غلظت های 0 و50و100و150و200و250و300و350و400و450و500و550و600 میلی مولار بود نتایج حاصل ازاین تحقیق نشان می دهد که دو گونه S.DENDROIDES , S.RIGIDA در مرحله جوانه زنی نسبت به گونه S RICHTERI مقاومت بیشتری به شوری داشتند به طوری که این دو گونه تا سطح شوری 600 میلی مولار شوری جوانه زنی داشتند .در صورتی که گیاه S. RICHTERI. فقط تا سطح شوری 350 میلی مولار جوانه زنی نشان داد در هر سه گونه مورد آزمایش با افزایش شوری از درصد و سرعت جوانه زنی کاسته شد و بالاترین درصد و سرعت جوانه زنی در حداقل مقدار شوری اتفاق افتاد افزاش شوری تا سطح 200 میلی مولار تاثیری بر طول ریشه چه گونه S .DENDROIDES نداشت و لی در گونه S.RIGIDA با افزایش شوری تا سطح 50 میلی مولار بر طول ریشه چه افزوده شد و با افزایش دوباره شوری از طول ریشه چه کاسته شد . درگونه S. RICHTERI نیز با افزایش شوری از طول ریشه چه کاسته شد بنابراین گونه S RICHTERI نسبت به دو گونه دیگر بهع شوری در مرحله جوانه زنی حساس تر است %U https://ijnr.ut.ac.ir/article_25266_1fb4c9c73955a1442b7df5b88a1c56dc.pdf